Clipping, iets van vroeger. Media Intelligence, iets van de toekomst

Clipping, iets van vroeger. Media Intelligence, iets van de toekomst

Sinds mensenheugenis verwijst men steeds naar ‘clipping’ als de enige activiteit in onze business. Hoewel dat voor lange tijd inderdaad zo was, wordt het voor de markt stilaan tijd om te erkennen dat dit nu tot het verleden behoort.

Aangezien we al geruime tijd nieuwe technologieën omarmen die veel verder gaan dan ‘clipping’, gebruikt onze industrie nu de term ‘media intelligence’. Laten we dus even kijken naar verleden en toekomst.

Knippen en plakken

In het begin van de 20ste eeuw, wanneer de zakenwereld interesse begonnen te tonen in hoe en wanneer merken vermeld werden in de media, was er slechts één medium beschikbaar: de gedrukte pers. Het is dan ook niet echt een verrassing dat het knippen en plakken van artikels die verwezen naar een merk, het label ‘clipping’ kregen. Terwijl de mediatechnologie veranderde, bleef de term door verschillende markten gebruikt worden, ondanks de referentie naar andere tijden.

Omarmen betekent afscheid nemen

Beschouw even de technologische ontwikkelingen van de afgelopen 100 jaar: radio, tv, fax, internet, streamen en heel wat andere technologiën die de consumptiemarkt hebben veroverd of aan het veroveren zijn. Al die media analyseren om de mediadekking van een merk in kaart te brengen, zou simpelweg niet lukken met ‘clipping’, het vergt meer dan dat. Dat is waarom de zakenwereld zich zou moeten realiseren dat we ‘clipping’ enkel nog gebruiken wanneer we verwijzen naar media-analyse in het verleden (voor de jaren 2000).

Media intelligence klaar voor de toekomst

Aangezien moderne technologieën aan een hoge frequentie worden geïntroduceerd, is Auxipress begonnen met ‘media intelligence’ te gebruiken en dus niet langer ‘clipping’ of zelfs ‘mediamonitoring’. Met ‘intelligence’ verwijzen we naar computergeassisteerde media-analyse en naar experimenteren met nieuwe media, waarbij we kijken naar de beste oplossingen om te anticiperen op een markt die constant verandert. Uiteraard blijven we sterk investeren in menselijke inbreng om onze klanten een zeer hoge kwaliteit te bieden bij het aanleveren van hun media-analyse.

In deze moderne digitale maatschappij is ‘clipping’ iets van het verleden geworden. Semantisch gezien is de term veel te beperkend geworden wanneer we kijken naar de huidige activiteiten met betrekking tot media-analyse. Het is onze persoonlijke missie om de markt wat bewuster te maken van de term ‘media intelligence’ aangezien die nu eenmaal zoveel meer dekt.

Élevons votre marque.
Travaillons ensemble.

Contactez-nous
TOP