De ideale WorkFromHome-routine

De ideale WorkFromHome-routine

Na de initiële aanpassing is het tijd voor een nieuwe routine. We hebben er nu drie weken thuis opzitten, en vaak ook drie weken thuiswerk, dus de meesten onder ons hebben al een nieuw evenwicht gevonden. Maar hoe kunnen we dat evenwicht optimaliseren? Hoe kunnen we deze nieuwe dagelijkse gewoonten nog verbeteren? Onze HR Manager bij Auxipress deelt enkele tips en trucjes. In twee afleveringen gaat haar advies je dagen ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen. Geen zorgen, we hebben dit allemaal eerst getest!

Aflevering 1/2: Zorg voor een productieve werkplek

Richt je WFH-bureau in op een aparte en goed verlichte plek. Een gebrek aan licht kan zorgen voor vermoeide ogen en dus minder goeie prestaties.

Het is ook belangrijk om je werkplek goed te verluchten, om geen geïrriteerde ogen of hoofdpijn te krijgen. Denk eraan: de lente is in het land en je hoort buiten de vogeltjes fluiten.

Stof en vuil kunnen de luchtkwaliteit aantasten, dus nu is het ideale moment om aan je lenteschoonmaak te beginnen!

Zit recht op je stoel, zodat je nek, schouders en onderrug niet overbelast raken. Je computerscherm kan je met wat boeken hoger zetten zodat je niet te veel voorover leunt. Recht zitten is meteen ook goed voor je buikspieren. Mooi meegenomen, toch? 😉

Stretch en strek je benen om het uur. Je gewrichten zullen je dankbaar zijn.

Hou het veilig

Let op je elektronische kabels en hou ze bij voorkeur van de grond zodat je er niet over struikelt. Op die manier zorgt ook Minoes niet voor ongelukken. (De schrijfster van dit artikel praat uit ervaring.)

Hou ontvlambare producten en vloeistoffen uit de buurt van je elektronische apparaten.

Aflevering 2/2: Thuis, ja, maar georganiseerd

Organiseer je dag

Kleed je aan! Daardoor maak je duidelijk het verschil tussen je werktijd en je vrije tijd. Al verander je maar van pyjama, het helpt om met de juiste mindset aan de slag te gaan.

Neem een gezond en volledig ontbijt, buiten of bij het raam.

Waarom geen video conference bij de lunch? (Daarvoor moet je wel uit je pyjama.)

Begin je dag met een to-do-lijstje en bereid je vergaderingen voor.

Vergeet niet te bewegen: 30 minuutjes sport per dag is aangeraden.

’s Avonds is het tijd voor digital detox: zet al je elektronische apparaten uit en zet je aan dat boek waar je nooit tijd voor kon vinden.

Onderhoud je sociale contacten

Communiceer in de loop van de dag met je collega’s. Dat houdt je motivatie op peil en helpt bij dagelijkse taken die door je afwezigheid minder vanzelfsprekend zijn, zoals ideeën aftoetsen, of projecten trekken.

Neem een pauze. Een koffiepauze, bijvoorbeeld.

En vooral… zorg voor jezelf en blijf gezond 😊

Élevons votre marque.
Travaillons ensemble.

Contactez-nous
TOP