Keep smiling while homeworking

Keep smiling while homeworking

Hoe stellen onze collega’s het in deze speciale periode waarin we nu leven? Hoe organiseert iedereen hun werk? Hebben ze grappige verhalen of tips om te delen? Om wat anekdotes te delen over hoe ons media intelligence bedrijf zich heeft aangepast, en in een poging u aan het lachen te brengen, delen wij een aantal getuigenissen. Beginnen doen we met het marketingteam, dat zichzelf daarvoor als vrijwilliger opgaf en vooral onze Customer Marketing Specialist.

De situatie die we nu meemaken is voor niemand gemakkelijk. Covid-19 dwong ons om draconische maatregelen te nemen, waaronder de intussen beroemde “afzondering”. De gelukkigen onder ons kunnen zich behelpen met thuiswerken. Afzondering en thuiswerken worden verondersteld aangenaam en voordelig te zijn, maar is dat wel zo? We gaan proberen om die vraag te beantwoorden met een blik op een doorsnee dag in afzondering.

Opstaan doen we om 8u15 in plaats van 6u45, wat ons anderhalf uur extra slaap oplevert per nacht. Wat een genot! We zijn niet verplicht om ons aan te kleden, maar het valt wel sterk aan te raden om in de werksfeer te blijven. Het is ook niet nodig om je te wassen, al hoeft niet iedereen dat te weten. We kunnen onze tijd nemen voor het ontbijt, en we verliezen geen tijd in de file. We worden dus minder geconfronteerd met gestresseerde mensen op de weg of chauffeurs die denken dat de pinker gebruiken slechts een optie is. Voor de planeet is het ook goed, want er is minder vervuiling.

Het is weldra 8u30, de werkdag gaat meteen beginnen. Hopla, we doen een T-shirt en een pull aan en we zijn vertrokken. We hebben geen kledij nodig voor onze lagere regionen, dat spaart plaats uit in de wasmachine en laat ons toe wat geld te besparen. De videoconferentie kan nu beginnen.

De videoconferenties zijn heel belangrijk, niet alleen voor de goede werking van het bedrijf, maar ook voor onze mentale gezondheid. Door de afzondering staat ons sociaal leven op een laag pitje. Tenzij je je collega’s niet kan uitstaan, wat niet geldt in mijn geval, is het aangenaam om hen elke dag te zien. Ze slecht één keer per dag zien is echter niet genoeg, om een goede relatie met de collega’s te onderhouden is het belangrijk om te innoveren en creatief te zijn. Twijfel niet om collega’s te taggen in belachelijke en domme posts op sociale media. Deel zaken die je aan hen doet denken via WhatsApp. Wat mijn ploeg betreft: We sturen heel veel berichten die met voedsel – liefst ongezond – te maken hebben.  Om maar te zeggen hoezeer de marketing-ploeg met die zaak bezig is: We hebben zelfs een voedingsverantwoordelijke aangeduid (oftewel “boef-verantwoordelijke” voor de intimi).

Eens de videoconferentie afgelopen, is het tijd om tot serieuze zaken over te gaan. Het is tijd om alles in werking te zetten zodat het bedrijf vooruitgang kan blijven maken, ondanks deze crisissituatie. Dat is althans de theorie, in praktijk is het allemaal iets moeilijker.

Ten eerste: Sinds de afzondering is werking is getreden, is het mooie weer terug van de partij. Ik ben er zeker van dat wie er ook het weer beheerst, dat doet om met ons te lachen. Het hele jaar door hebben we slecht weer, behalve wanneer we niet buiten mogen. Dat is redelijk frustrerend, nietwaar?

Ten tweede: Heeft iedereen met huisdieren niet gemerkt dat die nu meer aandacht vragen? Net als kinderen begrijpen ze niet wat er aan de hand is. Ze zien ons 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Ondanks het feit dat ze minder buiten mogen, zijn ze gelukkig. Gelukkig dat ze bij ons mogen zijn. Ze vragen de hele tijd om met hen te spelen en om geaaid te worden. Wanneer je weigert omdat je aan het werken bent, kijken ze je met vochtige oogjes aan die je van gedacht doen veranderen. Ik heb zelfs een artikel gelezen, enkele dagen geleden, waarin stond dat veel honden zich aan het achterwerk blesseren omdat ze te gelukkig zijn dat ze bij hun baasjes kunnen zijn. Voor wat hoort wat: In ruil voor onze aandacht vragen wij baasjes wel iets in ruil. Door de afzondering worden we elke dag iets gekker. Om de tijd te doden houden we ons bezig met zaken waar we ons anders niet of minder mee bezig zouden houden. We leren onze huisdieren onnodige trucjes, zoals dansen, we doen hen mensenkleren aan, of we verkleden hen als waarzegger. Ben ik de enige die aan hun gezicht ziet dat ze ons veroordelen?

We doen natuurlijk niet enkel rare zaken met onze huisdieren. Ik heb mezelf al verrast door mee te doen met een uitdaging op sociale media, die bestond uit brood geven aan de “WC Eend”.

Ik amuseer me ook door mijn baard te scheren, met uitzondering van mijn snor, om te zien of dat me staat, ook al weet ik maar al te best dat dat niet het geval is. Ik heb ook het gekke idee gehad om wat orde te scheppen in mijn rommelkast. Ik heb een sticker besteld van een hond met een kerstmuts voor in mijn wagen, goed wetende dat ik te beschaamd zou zijn om die ook effectief in mijn wagen te plakken. En ik heb mijn eigen scrub uitgevonden, gebaseerd op Nutella, een idee dat ik trouwens iedereen afraad.

De afzondering en het thuiswerken hebben hun goede en slechte kanten, maar het belangrijkste is om te blijven lachen en ons amuseren. We kunnen (bijna) niets doen tegen dit virus, maar we kunnen de situatie wel verlichten.

Stay home, stay safe, save lives and… Keep smiling!

Élevons votre marque.
Travaillons ensemble.

Contactez-nous
TOP