Topic Targeting Report / 18/11/2019 /

Welke leeftijd heeft uw merk? 1/2

Kent u de leeftijd van uw merk? Niet het cijfer dat aangeeft hoe lang uw bedrijf al bestaat, maar enkel de leeftijd die aan uw doelpubliek verbonden is telt!

Dankzij onze analyses kunnen we de leeftijd bepalen van het publiek dat gelinkt wordt aan uw merk in de media. Deze analyse bekijkt ook welke merken het beste bereik hebben bij de belangrijkste doelgroepen van 12 tot 34 jaar oud en 55-plussers.  Ontdek in twee verschillende afleveringen de top 10 en top 20 merken met het oudste en het jongste publiek per sector.

COSMETICA

cosmAtique_12-34.jpg

In de cosmetica sector vindt men het merk met het jongste publiek. Het merk Fenty Beauty dat in 2017 door Rihanna werd gelanceerd, bereikt de meeste twaalf- tot vierendertig-jarigen. Jo Malone London en Bourjois vervolledigen de top 3. Deze merken staan al stevig in de markt. Het is interessant dat een hoogwaardig merk niet noodzakelijk een ouder publiek trekt in de media, zoals Jo Malone London aantoont. De top 10 wordt afgesloten door Lancôme.

cosmAtique_55_.jpg

Het merk met het oudste publiek is Rimmel London dat Serge Lutens en Nuxe voorafgaat in de top 3. Ook deze top 10 wordt vervolledigd door zowel hoogwaardige merken als goedkope merken.

Op basis van de cijfers van deze analyse, wordt hier enkel een top 10 uitgegeven.

RETAIL (VOEDING)

retail_12-34.jpg

Het merk Labeyrie heeft het jongste bereik in de retail sector. Dit bevestigt nog maar eens (zoals gezien bij de analyse van de cosmetica sector) dat een hoogwaardig merk een zeer groot bereik kan hebben bij 12- tot 34-jarigen. In het klassement volgen de Belgische merken Aqua4C en TNS Kroketten, die ook een zeer jong publiek aanspreken.

retail_55_.jpg

Het Whisky merk Knockando heeft het hoogste bereik bij 55-plussers. In de top 5 zien we ook nog Ricola en Benecol, wat niet verwonderlijk is. Dat in dit klassement ook het merk Mars Incorporated aanwezig is, is misschien wel een verrassing. 

Deel deze post
© Auxipress 2020 - CSR - Privacy policy
Deze website maakt grebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.