Topic Targeting Report / 26/05/2020 / Auxipress & PUB

Trends Topic by PUB and Auxipress: Coronavirus - Week 9

In deze crisisperiode bundelen PUB magazine en Auxipress hun krachten om u elke week een uitzonderlijke widget aan te bieden in verband met het Coronavirus.

Elke week kunnen jullie volgende onderwerpen verwachten : de evolutie van het Coronavirus & Covid-19 in de Belgische media, de gevolgen gelinkt aan de crisis, een top 5 van de meest vermelde merken in deze context, de sectoren en persoonlijkheden die het meest genoemd werden tijdens de voorbije week en nog veel meer! 

Wenst u dit te ontvangen met een focus op uw merk en/of sector? Neem contact met ons op! 

Inzichten week 9 (16/05/2020 - 22/05/2020)

Tussen 16 en 22 mei werden in de Belgische pers 11 774 artikelen gepubliceerd waarin het Coronavirus werd vermeld, voor een totaal van 427 145 vermeldingen. Dit cijfer is weliswaar indrukwekkend, maar daalt de afgelopen 9 weken gestaag. Tussen de eerste week van de monitoring (21/03 - 27/03) en vandaag is het aantal artikelen met 45% gedaald en het aantal vermeldingen van het Coronavirus met 40%. Een aanzienlijke daling die laat zien dat als de Covid-19-crisis vandaag de dag erg aanwezig lijkt in de media, het 9 weken geleden nog veel erger was! 

Wat betreft de Belgische merken met de meeste media-aandacht voor deze crisis, staat Brussels Airlines voor de 4de opeenvolgende week aan de top van deze ranking met niet minder dan 651 vermeldingen in één week. Een aanzienlijke daling ten opzichte van vorige week. De Belgische universiteiten zijn zeer sterk vertegenwoordigd in deze ranking, en dus ook in de Belgische media deze week, aangezien de KU Leuven, UC Leuven en de Universiteit Antwerpen alle drie in de top 5 staan. De verklaring is meervoudig: studies en enquêtes, de vraag naar examens, en onderzoek, zijn allemaal onderwerpen die de afgelopen weken aan universiteiten en coronavirussen hebben gelinkt.

Sinds vele weken is Sophie Wilmès de Belgische beroemdheid met de meeste media-aandacht tijdens deze crisis, en deze week is daar geen uitzondering op. Opmerkelijk is, dat deze top 5 van de meest genoemde Belgische beroemdheden gerelateerd aan het Covid-19 voor het eerst uitsluitend uit politieke persoonlijkheden bestaat! Maggie De Block heeft ook vaak de voorpagina van het Covid-19-nieuws gehaald, en deze week is dat geen uitzondering. Aan de andere kant komen Georges-Louis Bouchez, Paul Magnette en Joachim Coens voor het eerst in deze rangschikking. 

Het aantal vermeldingen van het Coronavirus op Twitter heeft deze week enigszins gevarieerd, variërend van 371 tot 484 vermeldingen. Er is een piek in de "engagement" voor maandag 18 mei, die de 1e dag van de 2e fase van de deconfiniëring vertegenwoordigt.

Deel deze post
© Auxipress 2020 - CSR - Privacy policy
Deze website maakt grebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.