Success Story : Alken-Maes

Success Story : Alken-Maes

 

Challenge

Met bieren als Maes, Cristal, Grimbergen, Desperados, Ciney en Mort Subite behoren de brouwerijen Alken-Maes tot de grootste en bekendste brouwbedrijven van België.

Bedrijven staan niet los van wat er zich afspeelt in de maatschappij. Ze moeten steeds meer heel goed begrijpen wat hun rol is in de samenleving. Wat is hun missie en doel? En hoe sluit dit aan op wat er leeft in onze samenleving?

Volgens Sebastiaan De Meester, Corporate Affairs Manager bij Alken-Maes, is een globaal beeld van de buitenwereld noodzakelijk om te kunnen inspelen op wat er in de samenleving gebeurt.

Solution

Alken-Maes heeft ervoor gekozen om een persmonitoring op te starten. Verschillende keren per dag ontvangt Alken-Maes persartikels, maar ook audiovisuele fragmenten. De frequentie van de levering is hierbij heel belangrijk om snel op de hoogte te zijn, maar ook om vlot te kunnen reageren en te anticiperen.

Onze services helpen Alken-Maes voor zowel hun interne als hun externe communicatie. Mijnheer De Meester is niet de enige die regelmatig met onze artikels en reports te maken krijgt. Verschillende afdelingen binnen de brouwrij gebruiken Auxipress om hun eigen rapportering te verbeteren. Ook management en directie zijn enorm geïnteresseerd in onze data. Daarnaast kan Alken-Maes dankzij onze services ook de juiste journalisten identificeren. Op die manier worden journalisten gemakkelijker gebriefd en ontstaan er succesvolle samenwerkingen voor artikels en interviews.

Bij Alken-Maes wordt er eveneens veel gebruik gemaakt van ons online platform UniQ. Ze gebruiken het voornamelijk om ruimere overzichten te maken rond een bepaald thema of om artikels verspreid doorheen de tijd samen te bundelen.

Added Value

Volgens mijnheer De Meester is de monitoring een heel belangrijk instrument: “Jullie monitoring is een schat aan informatie; informatie die goud waard is! Het helpt ons onze microkosmos beter te visualiseren, beter te begrijpen. Wij monitoren niet enkel Alken-Maes en de brouwerijsector. Wij willen op de hoogte blijven van alles wat er zich in de samenleving afspeelt. Trends en risico’s detecteren, nieuwsfeiten lezen, enz., zijn zaken die belangrijk zijn voor bedrijven van een zekere schaal en grootte en met veel ambitie als Alken-Maes.”

Customized Solutions

Protect

 

Élevons votre marque.
Travaillons ensemble.

Contactez-nous
TOP