Terug naar normaal: aflevering 1

Terug naar normaal: aflevering 1

In de komende weken zullen we de avonturen van Tom volgen. Na de lockdown was hij een van de eersten die terug kon komen naar het kantoor.

Dag 1: Terug naar Marketing!

Na een paar maanden opgesloten te zijn geweest, ga ik eindelijk terug naar kantoor. Ik stel mezelf een heleboel vragen, zoals: Hoeveel collega’s zullen er aanwezig zijn, en nog belangrijker, zal er eten zijn op de marketingafdeling?!

Op dinsdag 18 mei zouden al mijn vragen eindelijk worden beantwoord. Ik kwam om 8:45 uur op kantoor aan en er was maar één persoon aanwezig: onze marketing manager. Ik vroeg haar wat er hier aan de hand was, en ze vertelde me dat er maar een paar mensen terug op kantoor mochten komen. Ik was erg teleurgesteld omdat ik hoopte mijn collega’s terug te zien. De bruisende omgeving van de marketingafdeling was weg, het is nu een rustige plek geworden met bijna geen sociale interacties. Om 11:00 uur verwachtte ik de vraag “wat eten we vandaag?”, maar helaas heeft niemand dat gevraagd. Voor het eerst moest ik eten wat ik meenam naar mijn werk, wat natuurlijk een vreselijke ervaring was. De uitstapjes naar de supermarkt of naar de bakkerij om de hoek waren geweldige momenten die ik nu erg mis. Normaal gesproken zou onze manager al een heel slechte grap hebben gemaakt, maar nu was het 13:00 uur, en nog steeds heeft niemand er een gemaakt. Ik had nooit gedacht dat ik de grappen zou missen. Een ander ding dat ik mis is de foto’s van Sirkö, de hond van mijn collega. Hoewel ik dit schattige kleine pluizige bolletje nooit heb gezien. Het is nu 16:00 uur, en ik verwachtte het geluid van de vele koekjesverpakkingen aanwezig in de la van mijn collega bij de digitale marketing. Maar nogmaals, niets, alleen het geluid van de stilte.

Ook al was mijn eerste dag op het werk niet hetzelfde als wat ik gewend was, ben ik toch erg dankbaar voor het feit dat ik weer naar kantoor mocht komen. De sociale interactie is misschien niet meer hetzelfde als voorheen, maar het marketingteam vindt nog steeds manieren om een prettige omgeving te creëren (maar dan digitaal). Ik kijk uit naar de dag dat alles weer “normaal” wordt. Volgende week ga ik op bezoek bij de monitoring afdeling, dus blijf op de hoogte!

Élevons votre marque.
Travaillons ensemble.

Contactez-nous
TOP